Αυθεντικό κιουνεφέ στη Θεσσαλονίκη

Ζεστό, τραγανό, βουτυράτο, σιροπιαστό και στη μέση μια έκπληξη: ένα μαλακό τυρί που λιώνει!

KUNEFE
Ανάλογα με την περιοχή, το τυρί που χρησιμοποιείται για την γέμιση του κιουνεφέ διαφοροποιείται. 

Ένα από τα πιο δημοφιλή τυριά στις τουρκικές εκδοχές του κιουνεφέ είναι το ντιλ πεϊνιρί (dil peyniri), ένα σχετικά ανάλατο, απαλό και γαλατένιο αγελαδινό τυρί που λιώνει ιδανικά. Έτσι καισΣτο HAYAT μικρή Πόλη το κιουνεφέ φτιάχνεται με ντιλ πεϊνιρί.

Tο γλυκό κιουνεφέ σερβίρεται ζεστό με το τυρί να λιώνει και να «τραβιέται», δίνοντας του έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. 

Αυτό βέβαια σημαίνει πως το κιουνεφέ δεν είναι απ’ τα γλυκά που παίρνει κανείς εύκολα για το σπίτι. 

Οι «ειδικοί» θα σας πουν ότι πρέπει να το φάτε επιτόπου, όσο πιο γρήγορα γίνεται, μόλις βγει από τη φωτιά. 
Διαφορετικά το ταξίδι πρέπει να είναι σύντομο, ώστε να φαγωθεί πριν παγώσει και στερεοποιηθεί.

Αν λαχταράτε το περίφημο Πολίτικο γλυκό με το λιωμένο τυρί dil στη Θεσσαλονίκη, σας περιμένουμε στο HAYAT μικρή Πόλη, στη Π. Πατρών Γερμανού 23. Afiyet olsun!